Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa - Resepi Kuih Tako Sengkuang Cina Sedap Mudah Je Buat Dalam Bekas Acuan Port Makan
Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. 1 cwn gula melaka atau gula merah; Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Sementara lapisanbawah masak, kisar sebati lapisan atas.
Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Daun pisang (dilayur atas api). Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas .
Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan?
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Bahan lapisan bawah hijau : Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; Sementara lapisanbawah masak, kisar sebati lapisan atas. 1 cwn gula melaka atau gula merah;
Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Daun pisang (dilayur atas api). Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel.
Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Daun pisang (dilayur atas api). Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; Sementara lapisanbawah masak, kisar sebati lapisan atas. 1 cwn gula melaka atau gula merah;
Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 .
Daun pisang (dilayur atas api). Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Sementara lapisanbawah masak, kisar sebati lapisan atas. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. 1 cwn gula melaka atau gula merah; 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel.
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Sementara lapisanbawah masak, kisar sebati lapisan atas. 1 cwn gula melaka atau gula merah; Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit.
Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan.
Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . 1 cwn gula melaka atau gula merah; Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Sementara lapisanbawah masak, kisar sebati lapisan atas. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Bahan lapisan bawah hijau : Daun pisang (dilayur atas api). Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa - Resepi Kuih Tako Sengkuang Cina Sedap Mudah Je Buat Dalam Bekas Acuan Port Makan. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Sementara lapisanbawah masak, kisar sebati lapisan atas kuih hijau kelapa. Bahan lapisan bawah hijau :
Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih.
Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Sementara lapisanbawah masak, kisar sebati lapisan atas. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas .
Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Daun pisang (dilayur atas api). Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit.
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan.
Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Sementara lapisanbawah masak, kisar sebati lapisan atas. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? 1 cwn gula melaka atau gula merah; Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan?
Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap;
Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap;
Post a Comment for "Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa - Resepi Kuih Tako Sengkuang Cina Sedap Mudah Je Buat Dalam Bekas Acuan Port Makan"